Wie zijn er welkom bij Hands on ?

In principe is iedereen welkom!

Massage heeft een positieve invloed op zowel het lichamelijk als op het geestelijk welzijn. Iemand hoeft niet persé lichamelijke klachten te hebben om bij Hands on binnen te mogen komen. Ook iemand die lekker in zijn vel zit en behoefte heeft aan nèt dat beetje meer, is van harte welkom.

Ontspannende massage

De therapeutische massage is aan te raden bij spier- en gewrichtsaandoeningen die zich moeilijk laten genezen zoals reumatische klachten waaronder artrose en fibromyalgie. In deze gevallen kan plaatselijke massage verlichting geven. Deze vorm van massage kan zowel preventief als ook bij veel (chronische) pijnklachten worden ingezet.

Ze kan o.a. een uitkomst zijn voor degenen die uitbehandeld zijn bij een fysiotherapeut en zelfs als complementaire behandeling gezien worden naast een fysiotherapeutische behandeling.

Sportmassage is een specifieke therapeutische massage. Afhankelijk van het moment waarop een sportmassage gegeven wordt, is het een activerende massage (voorafgaand aan de sportieve prestatie) of een rustgevende massage (na het sporten). In het eerste geval wordt het bewegingsapparaat voorbereid op het sporten; in het tweede geval zorgt massage ervoor, dat de aangemaakte afvalstoffen sneller worden afgevoerd

De massage kan een algehele lichaamsmassage zijn, maar ook deelmassages zijn mogelijk bij Hands on Meer informatie kunt u vinden onder het kopje Info massage.

Er is een aantal factoren, de zogenaamde contra-indicaties, waardoor massage in zijn geheel (absoluut) of gedeeltelijk (relatief) niet uitgevoerd mag en kan worden. Elders op de website zijn deze onder het kopje Contra-indicaties te vinden. Denk echter niet te snel dat u een absolute contra-indicatie heeft: in veel gevallen is een aangepaste massage best mogelijk. Raadpleeg in geval van twijfel uw huisarts.

Doordat ik veel ervaring en kennis vanuit het fysiotherapeutische vakgebied heb, kunt u mij natuurlijk ook raadplegen voor vragen op het gebied van bewegen.