Oliën

Tijdens het masseren maak ik altijd gebruik van massage-olie; Dit doe ik om een goed contact met uw huid te bewerkstelligen. De olie zorgt tevens voor de verzorging van uw huid. Ze voedt en verwarmt de huid en vult het natuurlijke beschermlaagje aan. Massage-olie is een wat vettere huidolie; hierdoor wordt een goede wrijving tijdens de massage gegarandeerd. Zij heeft wat langer de tijd nodig om in te trekken dan minder vette huidoliŽn en is dus uiterst geschikt voor wat langere massages.

Een goede massage-olie komt van planten. De olie wordt gewonnen uit hun vruchten en zaden zoals olijven, rozenbottels, zonnebloempitten, amandelen of sesamzaden. Om olie te vormen, heeft een vrucht warmte en licht nodig, dus zon, heel veel zon. Plantaardige olie is daarom eigenlijk sterk geconcentreerde zonnewarmte. Wie zijn huid inwrijft met zo'n olie geeft haar dus pure warmte. Dat voelt behaaglijk, stimuleert ons natuurlijke warmtesysteem en ondersteunt de beschermende functie van onze huid.

Massage met een natuurlijke olie bevordert dus zowel uw lichamelijk als ook uw geestelijk welzijn.

Ik werk met verschillende natuurlijke oliŽn.
Afhankelijk van uw voorkeur en het doel van de massage bepalen we per keer met welke olie u gemasseerd gaat worden. Enkele oliŽn waaruit u kunt kiezen:

  • Arnica massage-olie
  • Lavendel ontspanningsolie
  • OriŽntaalse massage-olie (elixer)
  • Eucalyptus massage-olie
  • Jeneverbes massage-olie