De oorsprong van Hands on en wetenswaardigheden over mij


Professional
Mijn naam is Marian Turkesteen.
In 1987 ben ik begonnen met mijn werk als bevoegd fysiotherapeut. In de afgelopen jaren heb ik altijd als fysiotherapeut gewerkt; gedurende 22 jaar heb ik mijn eigen fysiotherapiepraktijk gehad op dezelfde locatie als waar nu Hands on gevestigd is. Daarna, vanaf 2010, heb ik gedurende 3 jaar als fysiotherapeut op andere locaties gewerkt.

Het beroep
Het beroep fysiotherapie heeft in de loop der jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De huidige manier van werken is heel anders dan die van vroeger. Zo heeft er bijvoorbeeld een verschuiving plaatsgevonden van “hands on” werken naar meer “hands off” behandelen. Hierin kon ik me steeds minder vinden. Ook het feit dat ik als fysiotherapeut steeds meer geconfronteerd werd met de consequenties van het overheidsbeleid, was geen onverdeeld genoegen. Ik voelde me als fysiotherapeut steeds meer beperkt in mijn gewenste manier van werken. Ik wilde mijn patiënten graag “hands on” blijven behandelen. Uiteindelijk besloot ik de officiële fysiotherapie gedeeltelijk vaarwel te zeggen en per 1 november 2012 een praktijk te openen waarin ik cliënten kan benaderen en behandelen zoals ik dat graag wil: Hands on

De opleiding
Lang voordat ik met de opleiding fysiotherapie begon, masseerde ik al graag. Ik merkte dat men baat had bij mijn massages, zowel op het lichamelijke als op het geestelijke vlak. De stap naar de opleiding fysiotherapie was hier dan ook een logisch gevolg van. Na deze hbo-opleiding specialiseerde ik me in kaakfysiotherapie.

Massage
Naast de klassieke massage uit de fysiotherapie-opleiding en de specifieke gezichts- en nekmassage behorend bij de kaakfysiotherapie, heb ik in de afgelopen jaren verschillende cursussen op het gebied van masseren gevolgd. Zo bekwaamde ik me in voetreflexzonetherapie, shiatsu (basiskennis), bindweefselmassage, Shantala-massage bij baby’s en intuďtieve massage. Daarnaast heb ik jarenlang zelf cursussen in masseren gegeven.

Doordat ik in het verleden vaak kinderen heb behandeld, weet ik uit ervaring dat ook zij veel baat kunnen hebben bij massage. Kinderen zijn bij mij dan ook van harte welkom.

Fysiotherapeut
Doordat ik veel ervaring en kennis vanuit het fysiotherapeutische vakgebied heb, kunt u mij natuurlijk ook raadplegen voor vragen op het gebied van bewegen.